spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑκτιβιστής κατά των κυνηγών ζητά την θανάτωση αγριόχοιρων!

Ακτιβιστής κατά των κυνηγών ζητά την θανάτωση αγριόχοιρων!

|

Ο ιδιοκτήτης ενός γηπέδου γκολφ ζητά από τη διοίκηση να σκοτώσει τους αγριόχοιρους που καταστρέφουν τo xoρτάρι. Μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν ριζοσπαστικός ακτιβιστής κατά του κυνηγιού.

Η φιλοζωική υποκρισία πολλές φορές δεν έχει όρια, και αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα. Ο επιχειρηματίας και παίκτης του γκολφ είναι υπερήφανος στα κοινωνικά δίκτυα για τη βιωσιμότητα και τις μηδενικές επιπτώσεις των εγκαταστάσεων του γηπέδου γκολφ με το περιβάλλον. Προφανώς, είναι ένα γήπεδο γκολφ με χαμηλή κατανάλωση νερού, λίγα φυτοφάρμακα για την διατήρηση του γκαζόν, αλλά στο οποίο οι αγριόχοιροι είναι ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Ο Ρίτσαρντ Νηλ είναι διάσημος Γάλλος ακτιβιστής κατά του κυνηγίου.

Το πάθος του για το γκολφ τον οδήγησε να χτίσει στο Bernay, την κοινότητα και την πόλη της Γαλλίας στην περιοχή Haute-Normandie, το γήπεδο γκολφ Pastoral De La Charentonne.

Ο επιχειρηματίας μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιδιοκτησία ενός πράσινου γηπέδου γκολφ. Μέχρι πρόσφατα ήταν εθελοντής στους Φίλους της Γης. Είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που τάσσεται υπέρ της μετάβασης σε αυτό που ο οργανισμός αποκαλεί «βιώσιμες κοινωνίες», δηλαδή σε ένα σύστημα όπου «κάθε άνθρωπος μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών».

Όπως μπορούμε να δούμε, τα δόγματα των αντι-κυνηγών και των αγωνιστών των περιβαλλοντικών ενώσεων ξεχνιούνται όταν είναι απαραίτητο. Ο Richard Neill ζήτησε από το γαλλικό κράτος την παρέμβαση της ομάδας του “υπολοχαγού de louveterie“, δημόσιου αξιωματούχου υπεύθυνου για το κυνήγι, ενόψει των σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν από τους αγριόχοιρους στο γήπεδο του γκολφ.

Ωστόσο, οι αντι-κυνηγετικές πεποιθήσεις του Ρίτσαρντ Νηλ τον καθιστούν απρόθυμο στο να στραφεί στους ντόπιους κυνηγούς.

Προφανώς, για τον αντι-κυνηγό είναι πιο ηθικό να παρέμβει το κράτος με τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία, για να εξαλείψει ένα πρόβλημα πριν οι κυνηγοί πραγματοποιήσουν ένα βιώσιμο κυνήγι και ρυθμίσουν τους πληθυσμούς της άγριας πανίδας.

Η συντήρηση ενός γηπέδου γκολφ απαιτεί τόσο νερό ετησίως όσο μια πόλη 7.000 κατοίκων

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την AGREF, τη γαλλική ένωση Green-Keepers, εκτιμάται ότι απαιτούνται 9.500 εκατομμύρια λίτρα νερού για την άρδευση γηπέδων γκολφ σε όλο τον κόσμο καθημερινά, σχεδόν όσο όλα τα ποτά της ανθρωπότητας. Το Ινστιτούτο Wordwatch εκτιμά ότι 18 κιλά φυτοφαρμάκων χρησιμοποιούνται ανά εκτάριο ετησίως.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροκόδειλος πήρε έναν υπνάκο στους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους – Βίντεο

Ένας κροκόδειλος αποφάσισε να πάρει τον ύπνο του μπροστά από τους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους Ένας τεράστιος κροκόδειλος φάνηκε να αποκοιμιέται στις ρόδες ενός αεροπλάνου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ