spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆκαρπη η πρώτη μέρα της επιχείρησης διάσωσης του γουρουνόσκυλου στο Λιτόχωρο!

Άκαρπη η πρώτη μέρα της επιχείρησης διάσωσης του γουρουνόσκυλου στο Λιτόχωρο!

|

Άλλη μια νύχτα θα περάσει στο βάραθρο, όπου έχει καταπέσει το γουρουνόσκυλο της ομάδας του Ζήση Φρασιόλα, έξω από το Λιτόχωρο Πιερίας.

Παρά τις ολοήμερες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του ειδικού κλιμακίου της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, η πρώτη μέρα δεν απέδωσε καρπούς. 

Οι διασώστες επιχειρούσαν από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν την «Κιάρα», δίχως να τα καταφέρουν, καθώς το θηλυκό γουρουνόσκυλο, φαίνεται ότι έχει εγκλωβιστεί σε μεγάλο βάθος, περισσότερο  από πέντε μέτρα, το οποίο σχηματίζουν δυο μεγάλοι βράχοι.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, έσπασαν με κομπρεσέρ τμήμα του βράχου και έριξαν στο κενό ένα σύρμα πέντε μέτρων, αλλά αυτό δεν βρήκε πάτο, κάτι που σημαίνει ότι το βάθος είναι μεγαλύτερο.

Παράλληλα, με θερμική κάμερα προσπάθησαν να εντοπίσουν την «Κιάρα», δίχως να το κατορθώσουν, παρόλο που με τα ακουστικά άκουγαν την ανάσα της και το γρύλισμά της.

Ο επικεφαλής της Ομάδας, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με αυτοθυσία κρεμασμένος με ένα σκοινί και με το φακό στο χέρι, διαπίστωσε ότι ανάμεσα στους δυο μεγάλους βράχους υπάρχει ένα άνοιγμα από 45 έως 60 πόντους, κάτι που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το σκυλί μετακινείται σε κάποιο «πατάρι» μέσα, καθώς άκουγε το κουδουνάκι, κάθε φορά που καλούσε την «Κιάρα» με το όνομά της. 

Ωστόσο, επειδή υπήρχε κίνδυνος, σπάζοντας μεγαλύτερο κομμάτι οι δυο βράχοι να γίνουν… Συμπληγάδες για τους διασώστες και καθώς είχε πέσει πια το σκοτάδι, η επιχείρηση σταμάτησε.

«Τα παιδιά κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, αλλά είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Τους ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου. Μου είπαν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Μάλλον θα συνεχίσουν τις προσπάθειες και αύριο. Ενδιαφέρθηκε και ο ίδιος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης, που μου τηλεφώνησε για να με καθησυχάσει λέγοντας μου ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει», είπε πριν λίγη ώρα στο kynigesia.gr, ο αρχηγός της γουρουνοπαρέας. Οι λέξεις του έκρυβαν την αγωνία, αλλά και την ελπίδα: «Κιάρα, είσαι γενναία! Κάνε κουράγιο! Τίποτε δεν έχει τελειώσει…», ήταν τα λόγια του πριν διακόψουμε την τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Η Κιάρα έχει πέσει μέσα στο βάραθρο από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρων. Το “GPS ξαφνικά έπαψε να δίνει στίγμα. Το τελευταίο σήμα στην οθόνη έδειχνε γαύγισμα του σκύλου, σε απόσταση 90 μέτρων από τους κυνηγούς. Την Πέμπτη, οι κυνηγοί κατάφεραν να ακούσουν το κουδουνάκι μέσα στο κενό. Ειδοποιήθηκε οι Πυροσβεστική, που πήγε στο σημείο, αλλά επειδή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, από σήμερα το πρωί, η επιχείρηση υποστηρίχτηκε και  από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Η πρώτη μέρα δεν είχε αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι η αυριανή μέρα θα φέρει αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Κιάρας.

{loadposition content-article50}

Διαβάστε αναλυκότερο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο των «Κυνηγετικών Νέων».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ