spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΑγριογούρουνο τραυμάτισε θανάσιμα κυνηγό!

Αγριογούρουνο τραυμάτισε θανάσιμα κυνηγό!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Ο κυνηγός πυροβόλησε το αγριγούρουνο που έδειχνε νεκρό, όταν εκείνο σηκώθηκε ξαφνικά για να του επιτεθεί. Έκοψε τη μηριαία αρτηρία του.

Χθες οι υγειονομικές αρχές χρειάστηκε να επέμβουν στο δάσος κοντά στο Piancastagnaio της Ιταλίας, πολύ κοντά στο Sp 66, αφού έλαβαν μια κλήση στις 12:35 το πρωί. Πήγαν στην περιοχή για να φροντίσουν έναν νεαρό κυνηγό 36 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση από αγριογούρουνο. Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για ‘αυτόν από τη στιγμή που κατέληξε επί τόπου.

Το θύμα είναι ο κυνηγός Giulio Burattini, από το Castell’Azara της Ιταλίας και ο οποίος, παρά τα νιάτα του, είχε ήδη οικογένεια, παντρεμένος και με μια 6χρονη κόρη.

Το πρωί χθες στο δάσος του Μπίβιο Τερνί διεξάγονταν μια μέρα κυνηγιού όταν το αγριογούρουνο επιτέθηκε στον κυνηγό σκοτώνοντάς τον μέσα σε λίγα λεπτά.

Το συμβάν

Ο κυνηγός πυροβόλησε τον αγριόχοιρο στο πρόσωπο, ενώ είχε ήδη θηρεύσει δύο ακόμα γουρούνια. Αρχικά το ζώο φάνηκε να είναι νεκρό, καθώς είχε σωριαστεί στο έδαφος και δεν κουνιόταν.

Εκείνο όμως, ήταν ζωντανό και ύστερα από λίγο σηκώθηκε και χτύπησε τον κυνηγό καταστρέφοντας τη μηριαία αρτηρία του δεξιού του ποδιού. Οι βαθιές και σοβαρές πληγές ήταν δυστυχώς καταλυτικές και οδήγησαν στο θάνατο του κυνηγού.

Οι κυνηγοί προσπάθησαν να τον σώσουν.

Οι συνκυνηγοί της ομάδος του που ήταν παρόντες εκεί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν με τα λίγα μέσα που είχαν διαθέσιμα στη μέση του δάσους, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πόδι του αιμορραγούσε πολύ και δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια για ασθενοφόρο. 

Μέχρι να φτάσουν οι υγειονομικές αρχές με ένα ελικόπτερο διάσωσης ήταν πολύ αργά για να κάνουν κάτι για τη ζωή του. Οι τραυματισμοί ήταν πολύ σοβαροί για να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, οι χειριστές της 118ης, της Τοσκάνης και της Σπηλαιολογικής Αλπικής Διάσωσης, των Καραμπινιέρι και του ιατρικοποιημένου ελικοπτέρου, πήγαν στην περιοχή διάσωσης.

Τα συλλυπητήρια του Δημάρχου στην οικογένεια

Το τραγικό γεγονός δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να γίνει γνωστό και ο δήμαρχος, Μαουρίτσιο Κόπι, θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια: «Ήξερα αμέσως για το ατύχημα και δυστυχώς αυτό το παιδί δεν επέζησε. Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια, ειδικά τον πατέρα του, ένας πρώην κτηνίατρος, ο οποίος ήταν σύμβουλος όταν ήμουν εξωτερικός σύμβουλος. Είναι μια πραγματικά μεγάλη ατυχία που ενόχλησε ολόκληρη την κοινότητά μας που χθες δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί: ο Giulio ήταν ένα χρυσό παιδί, που λατρεύτηκε και αγαπήθηκε από όλους. Αναπαύσου εν ειρήνη.”

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριoγούρουνα: Μείωση στα σημεία εντατικής θήρας

Αγριoγούρουνα: Μείωση στα σημεία εντατικής θήρας Το κυνήγι ως ο ακρογωνιαίος λίθος αντιστάθμισης στο πρόβλημα των αγριόχοιρων Η κυνηγετική περίοδος που μεσολάβησε υπήρξε για ακόμη μια...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ