spot_img
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΑγριογούρουνο «Μαμούθ» θηρεύτηκε στα Ιωάννινα (βίντεο)

Αγριογούρουνο «Μαμούθ» θηρεύτηκε στα Ιωάννινα (βίντεο)

|

Ένα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει εκ φύσεως στα αγριογούρουνα 

Ένας μεγάλος κάπρος θηρεύτηκε την Κυριακή 16/1/2022 στο νομό Ιωαννίνων από την ομάδα του Γιάννη Αμπατζίδη.

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι παράξενο και πρωτόγνωρο. Ο κάπρος αυτός όμως, παρουσίαζε ένα σπάνιο φαινόμενο που ενίοτε συμβαίνει στα αγριογούρουνα. Το κάτω εξωτερικό δόντι από την μία του πλευρά γύριζε προς τα πίσω σε τέτοιο σημείο που εισχωρούσε στο ίδιο του το κρέας.

Όπως ο ίδιος (Γιάννης) αναφέρει: «Είχαμε χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο. Λόγω άνισης σύγκλισης των σιαγόνων η οδοντοστοιχία δεν αναπτύσσεται σωστά, ούτως ώστε να μη διεξάγεται η κατάλληλη τριβή και φορά μεταξύ του άνω και κάτω δοντιού, έχοντας ενίοτε αυτό το αποτέλεσμα. Όσο για το τραύμα που προξενεί το ίδιο το δόντι καθώς εισχωρεί προς το κεφάλι, τέτοιες πληγές πολύ εύκολα τις “απομονώνει” ο ίδιος τους ο οργανισμός. Τα αγριογούρουνα ως σκληροτράχηλα ζώα καταφέρνουν να επιβιώνουν με διάφορα είδους τραύματα που μπορεί να φέρουν πάνω τους. Η λάσπη χτίζει ”τοίχος προστασίας” και τα προστατεύει από κάθε είδους μολύνσεις».

Ωστόσο η εμφάνιση αυτή παραπέμπει σε ένα «μίνι μαμούθ».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξη: Οι αρκούδες γίνονται πιο επιθετικές

Άνοιξη: Οι αρκούδες γίνονται πιο επιθετικές Η άνοιξη είναι μια όμορφη εποχή. Το κρύο μένει πίσω μας και ο ζεστός καιρός πλησιάζει. Η άνοιξη είναι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ