spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγώνες ιχνηλατών στο όρος Γκιώνα (photos+video)

Αγώνες ιχνηλατών στο όρος Γκιώνα (photos+video)

|

 

Με τη συμμετοχή 21 ιχνηλατών από δυο φυλές διεξήχθησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες οι αγώνες που διοργάνωσε στο όρος Γκιώνα, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VG8ffQKlXFM&feature=youtu.be&ab_channel=Kynigesia

 

Στο τερέν κατέβηκαν πέντε Μπιγκλ και 16 ελληνικοί ιχνηλάτες. Τα σκυλιά πάλεψαν κόντρα στον καιρό, αφού ειδικά την πρώτη μέτρα, επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι, αστραπές και καταρρακτώδης βροχή, η οποία και τελικά και διέκοψε τους αγώνες.

Παρόλα αυτά, η αγέλη του Μιχάλη Πεζίκογλου, με τα «Μπράνκο» κατάφερε να μπει την βαθμολογία. Ήταν και η μοναδική! Η ομάδα των τεσσάρων Μπιγκλ (Ulisses, Τhor i  Das Poellas, Branko’s Sky’s The Limit και Dagklis Black Star) συγκέντρωσε 172 βαθμούς, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος». Να σημειωθεί ότι σ’ έναν σκύλο, τον Τhor i Das Poellas που απέσπασε την υψηλότερη ατομική βαθμολογία με 181 βαθμούς απονεμήθηκε το CACT.

Η ομάδα των Μπιγκλ, αφέθηκε στο τερέν στις 7.17΄, ενώ οι άνεμοι εκείνοι την ώρα ήταν από ισχυροί έως θυελλώδεις. Εντούτοις, τα σκυλιά βρήκαν ντορό και μέσα σε δέκα λεπτά τον ξετύλιξαν, φτάνοντας γρήγορα στο γιατάκι. Τον λαγό τον ξεφώλιασε με μουντάρισμα ο Thor I Daw Poellas. Η καταδίωξη που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή. Τα τέσσερα σκυλιά πήγαν τον «αφτιά» σαν να ήταν δεμένα το ένα με το άλλο, με τις φωνές τους να εξιστορούν την κάθε φάση. Η δίωξη σταμάτησε με εντολή του κυναγωγού.

Στους αγώνες κατέβηκαν με αγέλες «Ελληνικών Ιχηλατών» οι Παναγιώτης Καραδήμας και Γιάννης Προφυλλίδης, που επίσης ήταν θεαματικές. Ο πρώτος ατύχησε, επειδή η βροχή έσβησε τα ίχνη που είχαν εντοπίσει τα σκυλιά του, ενώ δεν μπήκε στη βαθμολογία και ο δεύτερος, οι ιχνηλάτες του οποίου εντόπισαν ίχνη, έκαναν δίωξη, αλλά λόγω απόστασης ο κριτής δεν μπόρεσε να διαμορφώσει αποκρυσταλλωμένη άποψη. Συμμετείχαν ακόμη οι Παναγιώτης Βαρσάμης και Αντώνης Τσάκος, με έναν ελληνικό ιχνηλάτη τους, ενώ με ζευγάρι πήρε μέρος ο Φάνης Πιτσογιάννης.

 

pezikoglou

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προξάραξαν σε ακτή – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προξάραξαν σε ακτή - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης Μια δραματική επιχείρηση για τη διάσωση της ζωής περισσότερων από 100 φαλαινών-πιλότων έληξε με μερική...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ