spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυξητικές τάσεις για τη φάσσα στην Θράκη

Αυξητικές τάσεις για τη φάσσα στην Θράκη

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Yπάρχουν πολύ καλά μαντάτα από τις ντοπιάρικες φάσσες, που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται στην Βόρεια Ελλάδα.

Το φαινόμενο αυτό έχει αυξητικές τάσεις σε όλη την Θράκη, αλλά κυρίως στο νομό Έβρου από το Σουφλί και κάτω. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μόνιμη εγατάσταση των πουλιών αυτών ισχύει ακόμη και για περιοχές των 100 έως 300 μέτρων από τη θάλασσα. Οι φάσσες βρήκαν συνθήκες ιδανικές για να κόψουν τα ταξίδια τους, δηλαδή τροφή και κάλυψη. Ανάλογες καταστάσεις παρατηρούνται στη χώρα μας στα νησιά, όπου έχουν το κατάλληλο ενδιαίτημα για να φωλεοποιήσουν, αλλά και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι τα Γρεβενά, η Ημαθία, το Κιλκίς και οι Σέρρες, όπου οι φάσσες στήνουν τις φωλιές τους μέσα στα πεύκα και τις βελανιδιές, απ’ όπου εφορμούν για τα σιτηρά που καλλιεργούνται, τα οποία και κατέχουν υψηλή θέση στη διατροφική τους λίστα. 

Καληράχη, Σαμαρίνα, Αβδέλα και Περιβόλι, ήταν από τις πρώτες περιοχές που προτίμησαν για τη μόνιμη εγκατάστασή τους οι φάσσες στον βορειοελλαδίτικο χώρο.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάσσες: οι χαμηλές τους κούρνιες στο πουρνάρι…

Στα σύνορα του δέντρου με το πουρνάρι, υπάρχουν κάποια καταπληκτικά καρτέρια για τις φάσσες την εποχή που διανύουμε και μέχρι τη λήξη του κυνηγιού...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ