spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑ' ΚΟΚΔ: " Καταδικάζουμε την πράξη θανάτωσης του νεαρού Σπιζαετού"

Α’ ΚΟΚΔ: ” Καταδικάζουμε την πράξη θανάτωσης του νεαρού Σπιζαετού”

|

Η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό θανάτωσης νεαρού νεαρού Σπιζαετού:

 
Η Α΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου (Α΄ ΚΟΚΔ) εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει την πράξη θανάτωσης ενός νεαρού Σπιζαετού, είδος εμβληματικό για την Κρήτη και τη Μεσόγειο γενικότερα.
 
Πρόκειται για άτομο που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Πρασανό φαράγγι και το οποίο σημάνθηκε τον Απρίλιο του 2021 με δορυφορικό πομπό από επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Bonelli east Med.
 
Το έξι μηνών αρπακτικό κατέληξε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 νεκρό από πυροβολισμό, όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία (έφερε σκάγια στο κορμί του), σε αγροτική περιοχή νότια της Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας.
Η Α΄ ΚΟΚΔ, όπως όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις, είναι ταγμένη στην προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας που πληγώνουν το φυσικό περιβάλλον.
 
Για το λόγο αυτό συνεργάζεται επί χρόνια στενά με το ΜΦΙΚ και ειδικότερα αυτήν την περίοδο, συνεργάζεται στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Bonelli east Med για την προστασία του Σπιζαετού, με τη λειτουργία της Κρητικής Ομάδας Σκύλων για την Ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) καθώς και με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που εποπτεύει τις περιοχές του εν λόγω προγράμματος.
 
Η Α΄ ΚΟΚΔ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και με τα μέσα που διαθέτει θα συμβάλλει στην προσπάθεια ανεύρεσης του ανεύθυνου οπλοφόρου, ο οποίος με την πράξη του ντρόπιασε την Κρήτη, όπου τα τελευταία χρόνια, χάρις στις προσπάθειες όλων των φορέων του νησιού (μεταξύ των οποίων η Α΄ ΚΟΚΔ) είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος και μείωση του φαινομένου αυτού.
 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ