spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο Τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου σε όλα τα...

Νέο Τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου σε όλα τα περίπτερα της χώρας

|

 

Στο παρακάτω link το βρίσκετε και σε ηλεκτρονική μορφή:

https://www.readpoint.com/kinigesiakaikinofilia

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαγός – Πέρδικα
Η εθνική μας κληρονομιά
Δύο θηράματα «σύμβολα» του κυνηγίου στην Ελλάδα, στα οποία οφείλουμε απόλυτο σεβασμό.

 

ΛΑΓΟΣ
Η λαγοχρονιά της δεκαετίας!
Στο «τοπ» της δεκαετίας κατατάσσουν οι λαγοκυνηγοί τη φετινή σεζόν! Οι εκτιμήσεις τους δεν είναι καθόλου αβάσιμες, αφού τα «γεννητούρια» ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε ρυθμό… πολυβόλου!

Το κυνήγι του λαγού
Ο λαγός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θηράματα για τους Έλληνες κυνηγούς.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Τα υπέρ και τα κατά της έναρξης
Η φθινοπωρινή αύρα του Σεπτεμβρίου στρέφει τους κυνηγούς του μεγάλου τριχωτού θηράματος στις τελευταίες τους ετοιμασίες, καθώς οδεύουν ολοταχώς για την πολυπόθητη έναρξη.

 

Η παγίδα της πρώτης παγάνας
Ενώ ο χρόνος γυρίζει τον τροχό του και ο «ξανθός» Αύγουστος πέρασε και μπήκε ο τρυγητής, όλα γύρω πια είναι μια ιεροτελεστία για τη… μαγική μέρα που κάθε χρόνο θα ξεκινήσει και η πρώτη παγάνα.

 

ΚΥΝΗΓΙ
Πέρδικα και περδικάρης
Λιγοστεύει επικίνδυνα το νέο αίμα στην κυνηγοσύνη. Παράλληλα, και ο συνολικός αριθμός όλων εκείνων που λόγω οικονομικών εγκατέλειψαν πρόσκαιρα ή οριστικά το κυνήγι, διαρκώς μεγαλώνει. Οι νέοι που μπήκαν στην οικογένεια δεν αναπλήρωσαν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες…

Τα περάσματα του τότε και του τώρα
Η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος από τη βραδινή βροχή, εκείνη η απίστευτη αναμονή μέχρι να αρχίζει ο ουρανός να αλλάζει χρώμα στο βάθος της θάλασσας και τα φώτα των αυτοκινήτων που έρχονταν το ένα μετά το άλλο και έπιαναν σε κάποια συστάδα του κάμπου, είναι αισθήσεις και εικόνες που δύσκολα μπορούν να βγουν από το μυαλό μου ακόμα και αρκετά χρόνια μετά.

 

Τρυγόνια
Το χρονικό της μεγάλης φυγής
Για μία ακόμα χρονιά τα τρυγόνια έκαναν το χρέος τους, φροντίζοντας επιμελώς για την επιβίωση και τη διαιώνιση του είδους. Αναχώρησαν δηλαδή για τις δεύτερες πατρίδες τους, αφήνοντας αμανάτι τους κυνηγούς που είχαν επενδύσει πάνω τους όνειρα, προσδοκίες, κόπια και έξοδα.

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Μύτη – Ταχύτητα – Μυαλό
Μία απαραίτητη συνύπαρξη
Είναι μεγάλος ο αριθμός των κυνηγών κυνόφιλων που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στην οσφρητική ικανότητα του σκύλου τους. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που την θεωρούν ως το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό που μπορεί και πρέπει να έχει ένα κυνηγόσκυλο.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Από τα… μπαμπίνι στην πρώτη ομάδα
Αλήθεια, πότε το κουτάβι είναι έτοιμο να βγει στο βουνό και να ενταχθεί στην ομάδα μαζί με τα έμπειρα λαγόσκυλα;

Προσαρμογή στις συνθήκες του αγώνα
Κάθε είδος κυνηγίου και κάθε τύπος αγώνα έχουν ένα επίπεδο. Οι σκύλοι που πραγματοποιούν ένα συγκεκριμένο κυνήγι ή έναν συγκεκριμένο αγώνα, πρέπει να ξεπερνούν τουλάχιστον το κατώτερο όριο αυτών, ούτως ώστε να κριθούν κατάλληλοι γι’ αυτό το κυνήγι ή για να μην αποκλειστούν από τον αγώνα.

 

Κουτάβια
Δεν αρκεί η σωστή επιλογή…
Η εποχή που διανύουμε, είναι μία άκρως εποικοδομητική περίοδος, κατά την οποία καλούμαστε να κάνουμε τις επιλογές μας από τα ζευγαρώματα που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της άνοιξης.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Marocchi Nexus One
Ποιότητα με υπογραφή
Ένα από τα λίγα αυτογεμή του γνωστού ιταλικού οίκου που φέρουν την πραγματική του υπογραφή.

 

Οι βολές πάνω από τα 40 μέτρα
Τα δεδομένα αλλάζουν, η βλητική όπως όλα τα πράγματα, εξελίσσεται, ενώ ο ανταγωνισμός ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους για να διαφοροποιηθεί και να κερδίσει κομμάτι της αγοράς.

 

Το αγώνισμα του Fitasc Sporting
Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε παρουσιάσει τα τρία πιο δημοφιλή αγωνίσματα σκοποβολής πήλινου στόχου στη χώρα μας: Το Trap, το Skeet και το Compak Sporting…

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ