spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκθεση Κυνηγεσία 2020: Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει..

Έκθεση Κυνηγεσία 2020: Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει..

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του κυνηγίου, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 10-11-12 Απριλίου στο γνωστό εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία…

 

Του Μηνά Ιορδάνογλου

Με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, περισσότερες και σημαντικότερες συμμετοχές εκθετών, άρχισαν οι προετοιμασίες για το γεγονός της χρονιάς.
Με κύριο αντικείμενο το κυνήγι, αλλά όχι μόνο, η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2020» προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και επισκεψιμότητα. Μεγάλα ονόματα του κυνηγετικού χώρου τα οποία δεν συμμετείχαν στο παρελθόν, κατάλαβαν τη δύναμη των κυνηγών η οποία εκφράζεται στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» και δήλωσαν ήδη συμμετοχή με μεγάλα και εντυπωσιακά περίπτερα. Ακόμη και όποιες από τις γνωστές αντιπροσωπείες όπλων κ.λπ. δεν συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιάσουν τα είδη τους είτε με δικά τους περίπτερα, είτε μέσα από περίπτερα επιχειρήσεων λιανικής πώλησης.

Όλα τα όπλα της αγοράς

 

Οι μεγαλύτερες αντιπροσωπείες όπλων, θα είναι παρούσες με αυτόνομα περίπτερα, στα οποία θα εκθέσουν όλα τα μοντέλα όπλων τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2020» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, να «χαϊδέψουμε» και να περιεργαστούμε όλα τα όπλα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Ασφαλώς στη μεγάλη αυτή γιορτή του κυνηγίου θα υπάρχουν και εκατοντάδες όπλα καινούργια ή μεταχειρισμένα σε τιμές ευκαιρίας. Οι λάτρεις των όπλων λοιπόν θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθούν για ένα τριήμερο στη μεγαλύτερη αγορά κυνηγετικών όπλων της Ελλάδας. 

 

Τριήμερο εκδηλώσεων

 

Παράλληλα βέβαια θα υπάρξουν και ενημερωτικές εκδηλώσεις από τους πιο γνωστούς δασκάλους σκοποβολής, ειδικούς στην επιλογή όπλων και αξεσουάρ, ακόμη και έμπειρους κυνηγούς, οι οποίοι θα μυήσουν τους νεώτερους στα μυστικά της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στους δύο πολυχώρους της έκθεσης, θα είναι συνεχείς και θα περιλαμβάνουν εκτός από τις ενημερώσεις σε τεχνικά θέματα, και ομιλίες επιστημόνων και αξιωματούχων των ανώτερων και ανώτατων Κυνηγετικών Οργανώσεων, οι οποίοι θα ενημερώσουν απευθείας τους κυνηγούς για την κατάσταση του κυνηγίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τα προβλήματα και για τις προοπτικές της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Ασφαλώς οι εκδηλώσεις δεν θα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά και διασκεδαστικό, διότι είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή καλλιτεχνών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν νοερά σε κάθε γωνιά τούτης της χώρας, θυμίζοντάς μας τις παραδόσεις του λαού μας, μιάς και το κυνήγι στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες στις παραδόσεις μας.
Τούτη η γιορτή όμως δεν θα έχει μόνο όπλα χορούς και πανηγύρια. Θα έχει όλα όσα σχετίζονται με το κυνήγι και όχι μόνο.

Η γιορτή της «ΚΥΝΟΦΙΛΙΑΣ»

Ένα τεράστιος χώρος ειδικά διαμορφωμένος, θα φιλοξενήσει τους τετράποδους φίλους μας.
Η αγάπη του κυνηγού για τα σκυλιά είναι δεδομένη και η κυνοφιλία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι. Τα σκυλιά μας λοιπόν, θα έχουν το δικό τους χώρο, στον οποίο θα βρίσκονται επιχειρήσεις εμπορίας τροφών και αξεσουάρ για σκύλους, εκτροφείς, εκπαιδευτές κ.λπ.
Μεγάλα ονόματα της κυνοφιλίας όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, θα μας μυήσουν στα μυστικά της εκτροφής σκύλων, στα χαρακτηριστικά των φυλών, στην επιλογή των καλύτερων και βέβαια θα είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλους όσοι έχουν απορίες που σχετίζονται με τα κυνηγόσκυλα. Στο χώρο αυτό θα φιλοξενηθούν τα καλύτερα κυνηγόσκυλα της Ελλάδας και θα γνωρίσουμε από κοντά τους πρωταθλητές και τους πρωταγωνιστές της αγωνιστικής κυνοφιλίας.

Οχήματα εκτός δρόμου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή σπουδαίων αντιπροσώπων αυτοκινήτων. Τετρακίνητα, σκληροτράχηλα ημιφορτηγά, SUV καθώς και ειδικά οχήματα χια χρήση εκτός δρόμου, θα παρουσιαστούν το τριήμερο της «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ» από τους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων και να προβάλουν τα προτερήματα των οχημάτων τους, καθώς και τιμές και τους τρόπους αγοράς.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τρανταχτά ονόματα, τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά σε παρόμοια εκδήλωση.
Το μεγαλύτερο κατάστημα κυνηγετικών ειδών
Αυτονόητο είναι ότι στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κυνηγετικών ειδών, πολλές από τις οποίες θα πραγματοποιούν και πωλήσεις και προσφέρουν προσφορές για όλα τα αξεσουάρ που ενδιαφέρουν τον κυνηγό.
Πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών βέβαια δεν θα γίνουν στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» διότι απαιτείται ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μόνο στο χώρο των καταστημάτων, όμως όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν όπλα φυσίγγια κ.λπ. μπορούν να κάνουν συμφωνίες για την παράδοση η οποία θα πρέπει να γίνει από τα φυσικά καταστήματα. Από το χώρο της έκθεσης μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να αγοράσει και να παραλάβει αν θέλει, είδη ένδυσης, υπόδησης, κάθε μορφής αξεσουάρ, όπως και είδη που αφορούν τα σκυλιά μας.
Παρούσες θα είναι και επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με παραγωγή κυνηγετικών ταινιών, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες δημιουργίες τους και θα δώσουν τη δυνατότητα στους κυνηγούς να αποκτήσουν εικόνες από τα καλύτερα κυνήγια στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις

Οι ανώτερες Κυνηγετικές μας Οργανώσεις, θα είναι παρούσες και θα υποδεχθούν όχι μόνο τους κυνηγούς και τις παρέες τους, αλλά και πολλά γνωστά πολιτικά πρόσωπα (αρμόδια και αναρμόδια για το κυνήγι) με τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία αφενός να συζητήσουμε την κυνηγετική νομοθεσία και τις αποφάσεις, τα φλέγοντα προβλήματα του περιβάλλοντος, αφετέρου να τους δείξουμε τι είναι κυνήγι για τους Έλληνες και πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει για την Ελληνική οικονομία και κυρίως για την περιφέρεια.
Ακόμη και τοπικές γεύσεις (κυρίως από κρέας θηραμάτων) θα δοκιμάσουμε στα περίπτερα των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, οι οποίες θα μας προσφέρουν και τοπικά «ροφήματα» !!!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μιάς και αναφερθήκαμε στην Περιφέρεια οφείλω να σημειώσω ότι στην «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2020» θα συμμετέχουν με ειδικά περίπτερα, αρκετές από τις Περιφερειακές διοικήσεις, με τις οποίες οι κυνηγοί μπορούν να συζητήσουν τα δικά τους τοπικά προβλήματα.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα
Ένα σημαντικό μέρος των εκθετών είναι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην επαρχία, οπότε είναι ευκαιρία να γνωριστούν με τους κυνηγούς, οι οποίοι ζουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Επειδή μάλιστα και ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών θα είναι από την περιφέρεια, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να ναυλώσουν πούλμαν, τα οποία θα κινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ», στα πιο κομβικά σημεία μέσων μαζικής μετακίνησης για να διευκολύνουν τους επισκέπτες να φθάσουν στο MEC και να επιστρέψουν. Εξυπακούεται ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης, για να φθάσουν ή να αποχωρήσουν από την Παιανία.
Παράλληλα πολλοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι, έχουν ήδη προγραμματίσει μαζική επίσκεψη όσων από τα μέλη τους ενδιαφέρονται να παραστούν στη μεγάλη αυτή γιορτή του κυνηγίου. Όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με δικά τους αυτοκίνητα θα βρουν εύκολα δωρεάν χώρο στάθμευσης στο απέραντο πάρκιν του MEC.
Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στα μέσα της εταιρίας Άλφα – Ωμέγα που εκδίδει τούτο το περιοδικό, την εφημερίδα «Κυνηγετικά Νέα», τους διαδικτυακούς χώρους (Facebook κ.λπ.), διότι μέσα από τα μέσα αυτά, θα υπάρχει πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για κάθε νέα εξέλιξη.
Υπομονή λοιπόν για δύο μήνες. Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει..

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ