spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο σπίτι των 15.000 κεράτων

Το σπίτι των 15.000 κεράτων

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Ο Τζέιμς Φίλιπς ξεκίνησε από παιδί να μαζεύει κέρατα από ελάφια και άλκες και σήμερα τα εκθέτει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων.

 

 Η ονομασία «το σπίτι των κεράτων» και τα οστά που είναι κολλημένα επάνω στην πόρτα στο αγρόκτημα του Τζέιμς Φίλιπς στην Μοντάνα των ΗΠΑ, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία στον επισκέπτη για το τι πρόκειται να συναντήσει πίσω από αυτήν. Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η ξύλινη πόρτα «κρύβει» 15.000 κέρατα και κρανία από ελάφια, άλκες και άλλα ζώα, τα οποία ο Φίλιπς μαζεύει για περισσότερο από μισό αιώνα.

Η είσοδος στο αγρόκτημα του Τζέιμς Φίλιπς αφήνει… άναυδο τον επισκέπτη. Κι αυτό επειδή, ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιον η συλλογή του, δεν παύει να είναι εντυπωσιακή, αφού στους τοίχους και τις οροφές κρέμονται από παντού κέρατα, ενώ επίσης έχει τοποθετήσει ειδικές βάσεις προκειμένου κάποιος να μπορεί να τα δει από κοντά.

Ο Φίλιπς, είναι γνωστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το “Three Forks” (η μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει «Τρία Πιρούνια»), με το παρατσούκλι «ο άνθρωπος – κέρατο» και ξεκίνησε αυτή τη συλλογή από την παιδική του ηλικία. Άλλοι συνομήλικοί του έπαιζαν με αυτοκινητάκια, άλλοι με όπλα και σπαθιά, στον Τζέιμς, όμως, άρεσε να κάνει βόλτες στο δάσος και να ψάχνει για πεσμένα κέρατα, στην περιοχή του Γκαλάτιν Κάνιον, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τον γοήτευε αυτή η αναζήτηση για τα κέρατα που ρίχνουν τα ελάφια και οι άλκες και αφιέρωνε πολλές ώρες στη συνέχεια για να τα καθαρίσει και να τα γυαλίσει.

Μιλώντας για το πάθος του, ο Φίλιπς είπε:

«Μετά από κάποια χρόνια, αποφάσισα να κάνω κάτι με τα κέρατα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν αποθηκευμένα σε ένα παλιό υπόστεγο στην πίσω αυλή του σπιτιού μου στην πόλη. Προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο για να τα τακτοποιήσω έτσι, ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να τα δει και να τα εκτιμήσει. Ο κόσμος δεν θέλει να δει έναν σωρό από κέρατα, αλλά επιζητεί να είναι τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τα θαυμάσει».

Έτσι, λοιπόν, ο Φίλιπς ξεκίνησε την κατασκευή ενός κτιρίου που θα μπορούσε να στεγάσει την συλλογή του και θα έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να την θαυμάσουν από κοντά. Και το έκανε σε ένα οικόπεδο δύο στρεμμάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη κατασκευή σχεδιάσθηκε αποκλειστικά και μόνο για να στεγάσει την εκπληκτική συλλογή.

Οι επισκέπτες συρρέουν από διάφορα μέρη των ΗΠΑ για να κοιτάξουν τι κρύβεται πίσω από την πόρτα που αναγράφει «το σπίτι των κεράτων» (η είσοδος είναι δωρεάν) και, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα «όλοι έχουν μια κοινή αντίδραση όταν οι πόρτες ανοίξουν».

Χαρακτηριστική είναι η κουβέντα πρώην δημάρχου της πόλης, του Τζεν Τάουνσεντ, που είπε:

«Η εικόνα της δυσπιστίας είναι αυτή που διακατέχει τους περισσότερους από τους επισκέπτες της συλλογής. Ενώ γνωρίζουν τι πρόκειται να δουν, εν τούτοις είναι αρκετά επιφυλακτικοί».

Αν και κάνει για καμιά 50αριά χρόνια αυτή τη δουλειά, εν τούτοις ο Τζέιμς  Φίλιπς δεν φαίνεται να το … βάζει κάτω και δηλώνει:

«Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, θα έλεγε κάποιος ότι αυτό το πάθος θα μπορούσε να φθίνει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γερνάω. Όμως, αυτό που νιώθω είναι ότι τα χρόνια που περνούν μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω. Και θα συνεχίσω τις αναζητήσεις μου, για όσο διάστημα νιώθω ικανός να διαβαίνω ράχες και βουνά. Ψάχνοντας, ψάχνοντας πάντα».

 

Μια … προσοδοφόρα μπίζνα

Με τα χρόνια, η συλλογή με τα υπολείμματα των ζώων έχει, επίσης, αποδειχθεί προσοδοφόρα μπίζνα για τον Φίλιπς, καθώς τα κέρατα δεν του κοστίζουν (σε χρήμα) αλλά του αποδίδουν κέρδη όταν τα πουλάει.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει πουλήσει πάνω από 600 κέρατα από άλκες και 1.500 από ελάφια, για να βοηθήσει τις τρεις κόρες του που σπουδάζουν στο κολέγιο. 

Όταν τον ρωτούν τι χρειάζεται για να κάνει κάποιος αυτό το χόμπι, εκείνο που απαντά είναι «μία δυνατή πλάτη». Και το εξηγεί λέγοντας πως πριν από λίγο καιρό έκανε πεζοπορία για 14 ώρες, καλύπτοντας μια διαδρομή κοντά στα 40 χιλιόμετρα και κατάφερε να βρει τα κέρατα 11 ζώων. Τα οποία, φυσικά, τα κουβάλησε στην πλάτη του…

Εκτός από το μεγάλο του πάθος, που φυσικά δεν είναι άλλο από το να ψάχνει για τα κέρατα που έχουν ρίξει τα ελάφια, ο Φίλιπς έχει επίσης ασχοληθεί και με το κυνήγι. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο καταγράφει προσωπικές ιστορίες, που είναι συνδεδεμένες με το πάθος του. 

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου το 80% των κεράτων που έχει συγκεντρώσει, τα έχει βρει σε μια ακτίνα 180 χιλιομέτρων από την πόλη όπου ζει, ενώ τα υπόλοιπα τα έχει … ανακαλύψει στην Ανατολική Μοντάνα, το Ουαϊόμινγκ, το Αϊντάχο, τη Βόρεια Ντακότα και αλλού.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει ένα πρόβατο μέσα από την αυλή ενός σπιτιού – Βίντεο

Η Ρουμανία παλεύει με το πρόβλημα της αρκούδας Αρκούδα εισβάλλει σε αυλή ενός νοικουριού και αρπάζει στο στόμα ένα πρόβατο Μια αρκούδα βιντεοσκοπήθηκε να αρπάζει ένα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ