spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότητα12χρονη έσωσε άνδρα από πνιγμό στη Χαλκιδική!

12χρονη έσωσε άνδρα από πνιγμό στη Χαλκιδική!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Mία δωδεκάχρονη κοπέλα έσωσε την ζωή ενός λουόμενου που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτησή η σελίδα της Kids Save Lives στο Facebook.

Όπως αναφέρει η 12χρονη Λεμονιά έφτασε πρώτη δίπλα στον άνδρα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, προσφέροντάς του άμεση βοήθεια.

“Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η Πρώτη Ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος”, γράφει η σχετική ανακοίνωση.

 

H ανάρτηση:

Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον (μη θανατηφόρο) ΠΝΙΓΜΟ στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του.

Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι!!!

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η Πρώτη Ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον #αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος.
Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο!!

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας #Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων μας για καλή ανάρρωση.
Όταν επικοινωνήσαμε μαζί της μετά το περιστατικό, η Λεμονιά είπε το εξής: “Ήταν ΤΕΛΕΙΑ, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω” 

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ