spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» το Σάββατο 1 Αυγούστου σε όλα τα...

Νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» το Σάββατο 1 Αυγούστου σε όλα τα περίπτερα της χώρας

|

 

Στο παρακάτω link το βρίσκετε και σε ηλεκτρονική μορφή:

https://www.readpoint.com/kinigesiakaikinofilia

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το κυνήγι στις ζώνες διάβασης
Σημείο τριβής για τον κυνηγετικό κόσμο αποτελούν οι Ζώνες Διάβασης Αποδημητικών.

 

ΛΑΓΟΣ
Οι λαγοί των βράχων
Κάθε λαγός αποτελεί για τον ιχνηλάτη κι ένα μοναδικό γρίφο! Αυτό το γνωρίζουν καλά οι λαγοκυνηγοί. Πέραν αυτών, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λαγοί, οι λεγόμενοι λαγοί των… βράχων. Εκείνοι, που για να τους ξετρυπώσουν τα σκυλιά, πρέπει να διαθέτουν πολλές «επιχειρήσεις» σε ένα από τα πιο δύσκολα τερέν, όπου έχουν προσαρμοστεί άριστα οι «αυτιάδες»-κομάντος!

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Ημέρες Αυγούστου, ημέρες προσμονής
Το κοπάδι των αγριόχοιρων ήταν πράγματι μεγάλο, ερχόταν προς το μέρος του. Από το πρωί, ο αλάνθαστος Αραπάκος είχε χαθεί και τον ψάχναμε, όταν από μακριά σε ένα γύρισμά του, ο άνεμος έφερε σε ένα καρτέρι, τον πιο απομακρυσμένο απόηχο της φωνής του…

 

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Στους Νέους Πόρους Πιερίας
Αυτόν τον μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Νίκου Γουζέλη από το χωριό Νέοι Πόροι Πιερίας. Η παρέα που αποτελείται από 15 μέλη, ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές του Ολύμπου το μακρινό 1982 και είναι σίγουρα από τις πιο παλιές παρέες γουρουνάδων της περιοχής.

 

ΚΥΝΗΓΙ
Τρυγόνι
Προορισμοί με πιθανότητες επιτυχίας
Τη φετινή έναρξη γίνεται περισσότερο από απαραίτητο να γνωρίζει ο κυνηγός τις πιθανότητες που έχει για ένα θετικό αποτέλεσμα, σε προορισμούς που απέχουν αρκετές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Έναρξη στο νότο, αυξημένες οι προσδοκίες
Οι μηχανές έχουν θερίσει πλέον όλα τα σιτάρια και το μυαλό αρχίζει να γυρνά ξανά και ξανά σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές του Αυγούστου.

 

25 κυνηγοί προτείνουν & απορρίπτουν κυνηγότοπους έναρξης
Στη διάρκεια εκπαιδευτικών και μέσα σε οπλοπωλεία, συναντήσαμε κυνηγούς διαφόρων «κατηγοριών», και σε 25 από αυτούς ζητήσαμε την άποψή τους σχετικά με περιοχές που εγκρίνουν και απορρίπτουν για την έναρξη.

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Κολάρο εκπαίδευσης: ευλογία ή κατάρα;
Τα ηλεκτρονικά κολάρα έχουν αποτελέσει αντικείμενο τριβής ακόμη και ανάμεσα στους εκπαιδευτές. Ορισμένοι υποστηρίζουν, ότι τα περιλαίμια «σοκ» είναι βασανιστικά και περιττά, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται, ότι αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να μάθει ο σκύλος να συνεργάζεται μαζί μας και να μην κάνει του… κεφαλιού του.

 

Η σωστή εκπαίδευση στα νεαρά
Αισίως φτάσαμε στα μέσα του καλοκαιριού και μας χωρίζουν ελάχιστες βδομάδες από την πολυπόθητη έναρξη. Ο κυνηγετικός πυρετός άρχισε να ανεβαίνει, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών, ο θέρος έχει ολοκληρωθεί, ελευθερώνοντας μεγάλες περιοχές της πατρίδας μας για την έναρξη των προπονητικών.

 

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Marocchi I First Synthetic
Οικονομικό και αξιόπιστο
Ένα σύγχρονο όπλο με «καταγωγή» από την Ιταλία και κατασκευαστή με σπουδαίες περγαμηνές.

 

Εισερχόμενες και εξερχόμενες βολές
Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για την κυνηγετική σκόπευση, άλλοτε γενικότερα και άλλοτε ειδικότερα, αλλά η αλήθεια είναι, ότι το περισσότερο μελάνι έχει ξοδευτεί για τα μυστικά της προσκόπευσης και ειδικότερα σε συνάρτηση με τις τραβέρσες, τις οποίες στατιστικά τις φοβούνται οι περισσότεροι κυνηγοί.

 

Τα μικρά διαμετρήματα
Αναλογιστήκαμε ποτέ, ποιος είναι ο ρόλος και ποια η χρησιμότητα των μικρών διαμετρημάτων;

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ