Darne και Harve Bruchet Tango… για δύο

- Advertisement -

 

Μπορεί ο Harve Bruchet να «κληρονόμησε» μία από τις πιο φημισμένες γαλλικές φίρμες κατασκευής όπλων, όμως χρειάσθηκε να πάρει σημαντικές προσωπικές πρωτοβουλίες κι ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο, προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της Darne. Και στο τέλος δικαιώθηκε…

 

Η Darne εξαγοράστηκε  το 2013 από τον όμιλο FORT ROYAL, και μετονομάστηκε σε “Société Nouvelle des Armes Darne”. Παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, πάντως, στο τιμόνι της εταιρίας παρέμεινε ο Harvé Bruchet, από τη θέση του διευθυντή. Σήμερα, στο εργοστάσιο της  Darne κατασκευάζονται τα περίφημα μοντέλα από τις σειρές R και V, καθώς και διάφορα μοντέλα αλληλεπίθετων με σύστημα μηχανισμού Blitz, που εμπλούτισαν την γκάμα του εργοστασίου.  Το όνομα  του Bruchet, είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένο με αυτό του Darne και αναγράφεται σε όλα τα μοντέλα που βγαίνουν από το εργοστάσιο. Κάθε όπλο κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας και σύμφωνα με τις επιθυμίες του αγοραστή σε ότι έχει να κάνει με τον βαθμό σκαλισμάτων και την ποιότητα των ξύλων.

 

> Verney Carron Sagittaire NT

 

Το ξεκίνημα στο Saint Etienne

Η ιστορία της Darne ξεκίνησε το 1881 στην περιοχή Άγιος Στέφανος (Saint Etienne) της Γαλλίας και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Τα όπλα Darne έγραψαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) την δική τους, ξεχωριστή ιστορία, η οποία μάλιστα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν πολλών άλλων κατασκευαστών, καθώς τα συγκεκριμένα γαλλικά τουφέκια δημιουργήσαν από μόνα τους μία ολόκληρη κατηγορία.

Τα όπλα με σταθερές κάννες και συρόμενο (κυλιόμενο) κλείστρο δεν έτυχαν ευρείας αντιγραφής, όπως συνέβη με άλλα καινοτόμα όπλα που παρουσιάσθηκαν κατά καιρούς. Ωστόσο τα Darne, όσα υπάρχουν και ανεξαρτήτως από τα πόσα χρόνια ζωής «κουβαλούν», χαρακτηρίζονται από κάτι πολύ συγκεκριμένο, που αποτελεί και μαρτυρία για την ποιότητα κατασκευή τους αλλά και για την μηχανική τους αρτιότητα:

  • Δεν πρόκειται να βρείτε Darne που να έχουν παρουσιάσει τζόγους.

Τα διαθέσιμα λειόκαννα μοντέλα που κατασκευάζονται σήμερα και μπορεί κάποιος να παραγγέλλει είναι πλαγιόκαννα και αλληλεπίθετα. Στα πλαγιόκαννα υπάρχουν δύο σειρές: R και V. Στην πρώτη σειρά ανήκουν τα πιο οικονομικά όπλα και υπάρχουν δύο μοντέλα: Το R 17 και το R σε ειδική έκδοση με πλουσιότερα σκαλίσματα.

Στην δεύτερη σειρά ανήκουν τα ακριβότερα V19, V21, V  σε ειδική έκδοση με χρυσά ένθετα και V HORS SERIE σε διαμέτρημα  28. Τα διαθέσιμα διαμετρήματα είναι σε 12, 16, 20, 24, 28, 410.

 

> ΒΛΗΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ: Προσαρμογή Τσοκ, Porting, Balance & Κώνοι Προσαρμογής

 

Με μισές φωτιές

Στα αλληλεπίθετα υπάρχουν μοντέλα με μισές φωτιές ή διακοσμητικές πλάκες και διαμετρήματα σε 12, 16, 20. Υπάρχουν επίσης ραβδωτά πλαγιόκαννα και αλληλεπίθετα με εξαιρετική εμφάνιση σε διαμετρήματα 8 Χ 57, 9,3 Χ 74 και συνδυασμός σε διαμέτρημα 20 λειόκαννο με ραβδωτό 8,57.

Το μοντέλο V υπάρχει διαθέσιμο και σε διαμετρήματα 300 win mag. και 375 H&H.

Δυστυχώς, βεβαίως, τα ραβδωτά για εμάς αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός…

Σε ότι έχει να κάνει με τον βαθμό σκαλίσματος των όπλων ανεξάρτητα μοντέλου και τύπου δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί να υπάρχει το ανάλογο χρήμα.

Δια μέσου των χρόνων, τα όπλα της Darne δέχθηκαν σημαντικές βελτιώσεις με στόχο, πάντα, την ευκολία και την άνεση στον χειρισμό.

Τα μοντέλα της σειράς V είναι το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας: χάρη στην απλότητα, την κομψότητα και την αντοχή.

Το “bon vieux Darne” (το παλιό καλό Darne) το οποίο κατασκευάστηκε από τις αρχές του 20ού αιώνα, έχει ενθουσιάσει πολλές γενιές κυνηγών με τη στιβαρή ποιότητα και τις εξαιρετικές βαλλιστικές του ικανότητες. 

 

> Η Αναβίωση Της Holloway & Naughton: Ότι Το Καλύτερο Σε… Δίκαννο!

 

Από 7.000 ευρώ

Οι τιμές των Darne ξεκινούν από τα 7.000 ευρώ και σίγουρα απευθύνονται σε λίγους αγοραστές. Υπάρχει λίστα αναμονής για τις παραγγελίες που για κάποια μοντέλα ο χρόνος ξεπερνά τους 6 μήνες.

Παράλληλα με τα όπλα, η γαλλική εταιρεία προσφέρει στους ενδιαφερομένους αγοραστές και μία σειρά από αξεσουάρ, όπως δερμάτινες θήκες και βαλίτσες για την μεταφορά όπλων και φυσιγγίων.

Τυχεροί είναι εκείνοι που κληρονομήσαν κάποια από τα παλιά Darne, τα οποία είναι περιζήτητα σήμερα στην αγορά και ανάλογα το μοντέλο, οι τιμές τους φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άλλωστε, αγοραστικό ενδιαφέρον για τα παλιά Darne υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και σε αγορές όπως αυτήν της Αμερικής, τα συγκεκριμένα όπλα παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και οι τιμές πώλησης ξεπερνούν ακόμα και αυτές τις Ευρώπης.

Το πολυβόλο τύπου Lewis

Μια πτυχή της Darne που λίγοι την γνωρίζουν, έχει να κάνει με τις δραστηριότητες τις φίρμας στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1915, λοιπόν, η Darne μπήκε στην διαδικασία να κατασκευάσει πολυβόλα τύπου Lewis που τοποθετούνταν σε αεροσκάφη. Αρχικά παρήγαγε πέντε την ημέρα. Σταδιακά η παραγωγή του αυξήθηκε και μέχρι το τέλος του πολέμου είχε παράξει 3.266 πολυβόλα.  Η ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918 είχε ως αποτέλεσμα να λήξει και η σύμβαση που είχε υπογράψει με το γαλλικό κράτος για την παραγωγή των Lewis. Ωστόσο, ζητήθηκε από την Darne να συνεχίσει να αναπτύσσει τα πολυβόλα με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής τους. Από το 1918 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1930, ο Darne παρήγαγε περίπου 11.000 πολυβόλα, τα οποία πουλήθηκαν σε πολλές χώρες. Αυτή η επιχείρηση με τα πολεμικά όπλα τελείωσε με την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

breda
35,939ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,824ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,870ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
scattered clouds
20.9 ° C
22.4 °
19.3 °
38 %
10.3kmh
40 %
Πα
22 °
Σα
27 °
Κυ
29 °
Δε
28 °
Τρ
28 °

ΔΗΜΟΦΙΛΗ