BENELLI 828U BECCACCIA: Το μπεκατσοτούφεκο του 21ού αιώνα! – Βίντεο

Το πιο σύγχρονο κυνηγετικό αλληλεπίθετο, παρουσιάζεται με εξειδικευμένες προδιαγραφές για τους εραστές της βασίλισσας του δάσους.

- Advertisement -

Η έρευνα και οι καινοτομίες της Benelli δεν έχουν τέλος, και δημιουργούν πονοκέφαλο στους ανταγωνιστές της. Μετά τον πάταγο που έκανε το αλληλεπίθετο 828U, η Benelli ξαναχτυπάει, με μια εξειδικευμένη έκδοση η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το δίκαννο στο οποίο οι κλίσεις του κοντακιού ρυθμίζονται όπως στις καραμπίνες, η σκοπευτική του γραμμή είναι αξεπέραστη και η εργονομία του μοναδική, τώρα προσφέρεται σε ειδική έκδοση για το κυνήγι της μπεκάτσας.

Ήταν να μην ασχοληθεί η Benelli με την κατασκευή δίκαννου όπλου. Από την στιγμή που το αποφάσισε, το έκανε με τον δικό της τρόπο. Παράλληλα έδωσε και σε όλους εμάς μια νέα διάσταση- προοπτική για το πως πρέπει να είναι τα δίκαννα.

Είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε το εργοστάσιο της Benelli στο Urbino όταν το 828 ήταν σε πειραματικό στάδιο και να δούμε από κοντά τα σχέδια και τα πρώτα μέρη του όπλου.

Οι καινοτομίες του 828U είναι πολλές και πρέπει να τις ιεραρχήσουμε. Θα ξεκινήσουμε από αυτά που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί σε δίκαννα μέχρι σήμερα.

40 διαφορετικές ρυθμίσεις

Το 828U είναι το μοναδικό δίκαννο που διαθέτει φλάντζες αλλαγής κλίσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ενδιαφερόμενος αγοραστής απορρίπτει ένα δίκαννο που του αρέσει, εξαιτίας των διαστάσεων του κοντακίου το οποίο δεν είναι στα μέτρα του. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία (ούτε φτηνή), το να αλλάξεις διαστάσεις σε κοντάκι δίκαννου. Στο 828U δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Οι 40 διαφορετικοί συνδυασμοί κλίσεων εγγυώνται ότι το όπλο θα εφαρμόσει σαν «γάντι» πάνω στον κάτοχό του, αλλά θα είναι και πολύ εύκολο αν θελήσει μελλοντικά να το αποχωριστεί, να προσαρμοστεί στα μέτρα του νέου ιδιοκτήτη. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης του πέλματος από τη σκανδάλη από 365 έως 385 χιλιοστά.

Βλητική τελειότητα

Οι κάννες στο μοντέλο 828U BECCACCIA έχουν μήκος 61 εκατοστά. Η τεχνολογία τους είναι Power Bore με εσωτερική διάμετρο αυλού 18,5 χιλιοστά.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Benelliεφοδιάζει το μπεκατσοντούφεκό της με ότι καλύτερο διαθέτει στον τομέα της βλητικής απόδοσης. ΟΙ δοκιμές που έχουμε κάνει με κάννη Power Bore,μας έχουν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων για την απόδοση τους. Τα τσοκ έχουν μήκος 7 εκατοστά (3 τσοκ συνοδεύουν το όπλο) και έχουν υποστεί κρυογενή κατεργασία. Η ρίγα σκόπευσης είναι από ανθρακονήματα και μπορεί να αφαιρεθεί με μια βίδα. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά και η δοκιμή πιέσεων έχει γίνει στα 1370 bar. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα χρήσης και ατσάλινων σκαγιών.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός

Η βάση του όπλου είναι κατασκευασμένη από ειδικό τύπο αλουμινίου. Η Benelli έχοντας για πολλά χρόνια αποκτήσει εξειδίκευση στην κατασκευή εξαρτημάτων από αλουμίνιο για τα αυτογεμή, είναι σε θέση να εγγυηθεί την ποιότητα, αλλά και την τελειότητα στην επεξεργασία των εξαρτημάτων. Τα μηχανήματα επεξεργασίας (CNC) είναι τελευταίας τεχνολογίας. Το σχήμα της βάσης είναι πρωτότυπο με μεγαλύτερο μήκος από τα συνηθισμένα, δίνοντας μια φυσική συνέχεια στη σκοπευτική γραμμή. Το σύστημα κλειδώματος των καννών με τη βάση, είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, για να μπορεί να προσφέρει καλύτερες εφαρμογές αλλά και αυξημένη αντοχή. Το σύστημα αυτό έχει μελετηθεί, ώστε να μειώνει τις μηχανικές καταπονήσεις που δέχεται η βάση. Κύριο χαρακτηριστικό του μηχανισμού κλειδώματος, είναι ένα εσωτερικό «κλείστρο» που δεν μοιάζει κανένα από τα γνωστά μέχρι σήμερα.

Η σκανδαλοθήκη είναι αφαιρούμενη, προσφέροντας άμεση πρόσβαση για καθαρισμό και συντήρηση. Αρκεί η πίεση με ένα μικρό πίρο, για να ξεκλειδώσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τη σκανδαλοθήκη στη βάση, για να αφαιρεθεί ολόκληρη η σκανδαλοθήκη με μια απλή κίνηση. Η διαδρομή της σκανδάλης είναι ρυθμιζόμενη, για να μπορεί ο κάτοχος του όπλου ανάλογα με το μήκος των δαχτύλων και το μέγεθος της παλάμης του, να την τοποθετήσει στην επιθυμητή απόσταση από τη λαβή του κοντακιού.

Μειωμένη ανάκρουση

Το πέλμα το οποίο είναι ενσωματωμένο με το πατενταρισμένο σύστημα Progressive Comfort, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση της ανάκρουσης. Ακόμα και με ισχυρές γομώσεις των 40+ γραμμαρίων σκαγιών ο χειριστής του όπλου δεν θα αισθανθεί δυσάρεστα από το λάκτισμα, παρά το χαμηλό βάρος του όπλου (2.800 γραμμάρια). Παρόλα αυτά, οι θαλάμες του είναι 76 χιλιοστά, πράγμα που σημαίνει ότι το όπλο δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα, ακόμη κι αν χρησιμοποιείται με φυσίγγια Magnumτων 56 γραμμαρίων. Βέβαια ποτέ δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση τόσο ισχυρών φυσιγγίων σε όπλα χαμηλού βάρους, όπως το 828U Beccaccia, όμως ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και το ενδεχόμενο της υπερβολής.

Οικολογικός χαρακτήρας

Οι εξωλκείς δεν λειτουργούν αυτόματα και η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Benelli προσπαθεί να δώσει μια «οικολογική» διάσταση στο κυνήγι και γνωρίζει ότι οι «μπεκατσοκυνηγοί» είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, επέλεξε τους απλούς εξωλκείς, προκειμένου να υπενθυμίζει κάθε φορά στον κυνηγό που θα ανοίξει το όπλο του για να αφαιρέσει τους κενούς κάλυκες, ότι δεν πρέπει να τους εγκαταλείπει στη φύση.

Καινοτομία και πρωτοπορία

Το 828U συζητήθηκε αρκετά όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά. Είναι ένα όπλο που δεν μοιάζει με τα άλλα. Η Benelli δεν «δανείστηκε» τεχνολογία και δεν αντέγραψε κανέναν. Είναι ένα δίκαννο που κατασκευάστηκε από το μηδέν με προδιαγραφές και μελέτη της Benelli. Δύσκολα πλέον βλέπουμε τέτοιου είδους έρευνα και εφαρμογή στην πράξη. Μπορεί να άργησε, αλλά το έκανε με το δικό της μοναδικό τρόπο. Το 828U έχει καινοτομίες που δεν υπάρχουν σε άλλο όπλο. Έχει δοθεί μεγάλη σημασία στα σημεία κρατήματος για να γίνεται εύκολα ο χειρισμός και το ζύγισμά του είναι εξαιρετικό. Το πέλμα συντελεί τα μέγιστα στη μείωση του λακτίσματος, αλλά και την αναπήδηση των καννών κατά τον πυροβολισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σκοπευτική διόρθωση εξαιτίας της αναπήδησης για τη δεύτερη βολή. Το 828U Beccaccia είναι ελαφρύ για να μεταφέρεται εύκολα στα πολύωρα περπατητά κυνήγια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα σχόλια του ειδικού τύπου είναι θετικά για το 828U. Η Benelliέκανε άνοιγμα στον χώρο των δίκαννων, παρουσιάζοντας αρχικά το βασικό μοντέλο 828U. Αναμενόμενο ήταν και από την στιγμή που όλα πήγαν καλά να παρουσιάσει και τις πιο εξειδικευμένες εκδόσεις.

Το 828U Beccaccia μπορεί να προορίζεται για το κυνήγι της μπεκάτσας, αλλά είναι σίγουρο ότι στη χώρα μας και με βάση τις δικές μας κυνηγετικές προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες, θα βρει θιασώτες εκτός από τους μπεκατσοκυνηγούς και σε άλλες κατηγορίες κυνηγίου (πέρδικα, ορτύκι κ.α).

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 2.616 ευρώ. Το 828U καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση.

breda
35,949ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,824ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,870ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
30.2 ° C
31.5 °
27.9 °
39 %
2.2kmh
0 %
Τε
30 °
Πε
31 °
Πα
32 °
Σα
31 °
Κυ
30 °

ΔΗΜΟΦΙΛΗ